X-Box 2

10.04.2004 Celý región

Životný cyklus hernej konzoly trvá približne 5 rokov. Je tomu u všetkých herných konzôl?
Očakáva sa že nasledujúca generácia konzôl prinesie lepší obraz s vysokým rozlíšením (HDTV) a možnosť širokopásmového pripojenia sa k internetu. Tradične sa očakáva rádovo výšší výkon.

Počíta sa s využitím štandardu 802.11, bežne nazývaného wi-fi, menej pravdepobným variantom je prepojenie pomocou technológie Bluetooth.

Microsoft sa z tohto hľadiska sústreďuje na prepojenie X-Boxu 2 s počítačmi (iniciatíva XNA).

Objavili sa špekulácie o tom že X-Box 2 už nebude obsahovať hard disk, čo má viesť k zníženiu jeho ceny.

V osekanej určenej len na hranie a teda aj lacnejšej a v drahšej ktorá bude mať ambíciu byť skutočným zábavným centrom domácnosti a ponúkne omnoho viac služieb, nie len hranie hier.

Situácia bude omnoho jasnejšia začiatkom mája, keď sa bude konať najväčší herný veľtrh sveta, výstava E3 v Los Angeles. Táto je tradičným miestom kde firmy poodhaľujú nové detaily o chystaných projektoch, a teda ak sa tento rok niečo konkrétnejšie dozvieme, tak to odozneje práve na výstave E3.

Herný trh rýchlo rastie a tak je možné čakať mimoriadne silný boj o zákazníka. Rok 2006 môže zas výrazne zamiešať karty. Hra o zákazníka novej generácie konzolí sa začne už čoskoro a už dnes možno povedať že sa pri jej sledovaní nudiť nebudeme.
 

Vyberte región